Notícies

La ugt participa en debat sobre universitats


La delegada i companya sindical, Anna Santo, dona veu a la UGT el 27 de maig de 2021, al llarg del debat sobre universitats organitzat per Podem Catalunya. Podeu seguir el debat a Youtube https://youtube.com/channel/UCmUYYehmc4CQDa2J5dNA_PQ

Publicat el 25-5-2021


20 DE MAIg, 2021


Publicat el 20-5-2021

fem efectiu el 4RT ANY PIF a lES UNIvERSiTaTs CATALANes

Més del 20% de joves predoctorals de les universitats aniran al carrer aquest any.


Les organitzacions signants impulsem una campanya de suport al Personal Investigador Predoctoral en Formació de les universitats públiques catalanes, i que finalitza el 3r any de contracte, sense que se´ls hi prorrogui el 4t any que els hi correspondria legalment per manca de finançament.


Les universitats públiques tenen contractats més de 2.000 joves predoctorals a baix cost. Mileuristes precaris des de fa molts anys. L’edat mitjana del professorat no estable ja és de 40 anys! Només en aquest any i en plena pandèmia, més de 663 seran acomiadats.


Cal que les Universitats “es mullin”. És imprescindible que la Generalitat inverteixi en els seus joves investigadors en formació. La situació és un greuge insostenible que impacta en la qualitat de la recerca i també en la seva salut física i mental dels afectats.


Què demanem? La pròrroga del quart any, d’acord amb el que contempla l’Estatut del Investigador Predoctoral en Formació i les retribucions que legalment els hi corresponen.

Davant aquesta situació què trobem? Un mur i falta de suport.


Per tot això t’agraïm un minut del teu temps per donar suport, adherint-te al manifest.


UNEIX-TE!

Llegeix el manifest | Signa'l a bit.ly/Signo4anyPIF

GRÀCIES

Publicat el 24-5-2021

STOP LGTBI-FÒBIA

Avui 17 de maig, és el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, jornada contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia amb motiu de commemoració de la desclassificació de l’homosexualitat com a malaltia mental per part de l’Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990.

30 anys de lluita contra les discriminacions de les persones LGTBI. La UGT de Catalunya, juntament amb el grup LGTBI-UGT de Catalunya, estem fermament compromesos amb l’erradicació d'aquestes actituds, per tant reivindiquem:

    • Que les empreses adoptin mesures i protocols obligatoris per evitar discriminacions laborals a persones LGTBI.


    • Que la visibilitat de l'orientació sexual o identitat de gènere en cap cas penalitzi l'accés i la promoció a la feina.


    • Que s'impulsin polítiques públiques actives d'ocupació per a la integració del col·lectiu LGTBI .


    • Que es trenquin estereotips i assignacions de rols de gènere a les escoles, a la família, a la feina i a la societat. #NO HATE


En aquest marc commemoratiu, endemés, la UGT de Catalunya presenta els resultats de l'enquesta "ACTUA II - Diversitat LGTBI al centre de treball".

De l'informe final volem resaltar que hi ha persones LGTBI que amaguen la seva orientació sexual a la feina; per haver patir algun tipus d'assetjament o discriminació en el seu entorn laboral:. 89,1% de les discriminacions percebudes són bromes, seguit d'un 19,4% d'insults, actituds discriminatòries generalitzades i tolerades. Aquestes dades evidencien la mancança de formació i de sensibilització vers la igualtat i la no discriminació.

Des de la UGT creiem que el sindicalisme és clau per garantir l'efectivitat dels drets de les persones LGTBI.


Publicat l'16-5-2021

DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL

Les persones treballadores, un cop més, hem demostrat que SOM essencials, prestant els nostres serveis en un context sanitari, econòmic i polític crític. Celebrem el dia Internacional del treball en una situació molt difícil i preocupant.

A la URV les treballadores i els treballadors hem demostrat la nostra "ResponsHabilitat" i compromís de servei públic, tot i l'augment i la intensitat de les càrregues de treball, agreujades per la manca d’efectius tant de PAS com de PDI (en molts casos en situació de precarietat i d'inestabilitat), i arrossegant encara els efectes de les retallades del 2012, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu.

➡️El passat 30 de desembre es va aprovar la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos Generals de l’Estat 2021. Els pressupostos inclouen, en l'article 18.2, un increment del 0,9% de les retribucions del personal al servei del sector públic amb efectes d’1 de gener del 2021. Gairebé cinc mesos després reclamem que la Universitat l’apliqui, com hauria d’haver fet d'ofici, a les nòmines de les treballadores i dels treballadors, amb efectes 1 de gener de 2021.

➡️Tanmateix volem recordar el compromís de les Universitats Públiques Catalanes que preveia la recuperació en 2021 del 55% de la paga extraordinària deixada de percebre el 2014.

Aquest 1 de maig les treballadores i els treballadors sortirem al carrer i visibilitzarem que ens sentim potinejades: No pagarem, un cop més, els efectes d'aquesta crisi.

Aquest 1 de maig, participarem en la concentració, respectant les distàncies de seguretat que les persones organitzadores i de seguretat ens indiquin. Mans, mascareta i distància!!!

Només les lluites que es mobilitzen als carrers són les que es guanyen!

En aquest enllaç podeu llegir el manifest conjunt per aquest 1 de Maig de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’ i el cartell conjunt.


Concentracions:

Tarragona:

10.00 h – Ofrena floral a Pablo Iglesias (Camp de Mart)

11.00 h – concentració tram Rambla Nova (davant de la seu de la UGT) Cartell

Tortosa:

11.00 h – Homenatge a Rafael Vidiella (Parc de la Fira)

12.00 h – Concentració davant l’edifici dels sindicats Cartell

UNEIX-TE!!


Publicat l'1-5-2021